שי ושני, דנית ואורי, גיל ומירב ורמי והדר, כמו הרבה זוגות צעירים אחרים, הכירו, התאהבו, התחתנו ובעיקר לא רצו לחשוב על היום שאחרי, שגם הוא, כשמשותף להם ולרבים כמותם – לא איחר להגיע.
שי, שחשב שהסכם ממון יהיה פרט טכני לחלוטין, כזה שכלל לא יפריע לשני, גילה תוך כדי שהיא אורזת מזוודה ויוצאת בדרמטיות מהדירה, שטעה ובגדול. הוא כל כך פחד לאבד אותה עד שהסכים לוותר לגמרי על ההסכם כאילו מעולם לא היה על הפרק.
שבע שנים לאחר מכן, עם נכסים ואישה שהוא כבר לא אוהב, נאלץ שי להבין בדרך הקשה את גודל הטעות שעשה כשוויתר על אחד המסמכים החשובים ביותר בחייו.
הסכם ממון נתפס בעיני רבים כעקב אכילס של הרומנטיקה. החלק המשפטי והטכני, זה שעוסק בפירוק ולא בבנייה של היחסים, דבר שאף אחד לא שש לעסוק בו בשעה המאוהבת והמאושרת של חיו. וחבל שכך.
על הסכמי ממון נכתב המשפט ״Hoping for the best but expecting the worst״, בפרק 17 של הפודקאסט אספר לכם בדיוק למה.
האזינו באמצעות:
בפרק החשוב הזה נדבר בין היתר על:
- מדוע סירוב לחתום על הסכם ממון הוא תמרור אזהרה משמעותי שאסור בשום אופן להתעלם ממנו או להיכנע לו.
- למה הסכם ממון כתנאי להמשך הנישואין הוא מסמך מאוד מסוכן, גם אם הוא לבוש בהסברים ומניפולציות ורודות.
- איזו חשיבות מכרעת יש לקריאת והבנת הפרטים בהסכם הממון לפני חתימתו ומדוע אין שום ערך לטענה שלא הבנתם על מה אתם חותמים ביום הדין.
- איך הרצון לחסוך בעלויות המס עלול לעלות לכם ביוקר אם לא יוגדר כמו שצריך בהסכם הממון, כפי שקרה לרמי והדר, שבשל הרצון לחסוך בעלויות המס הם שילמו סכומים גבוהים בהרבה על עלויות הייצוג המשפטי שניהלו לאחר מכן.
- מדוע חוק יחסי ממון, שאמור להוות הסכם ממון סטנדרטי עבור זוג שלא ערך אחד כזה, לא מהווה תחליף ראוי להסכם ממון אמתי ומסוכן מאוד להסתמך עליו.
- מהו ״דבר מה נוסף״, שביקש שופט בית המשפט העליון, השופט דנציגר, מבן הזוג להוכיח על מנת לבסס כוונת שיתוף בנכס ספציפי ואיך פסק הדין הזה שינה את כל התמונה בנוגע לחוק יחסי ממון ורכוש משותף.
- מהם אותם פרמטרים שקבע השופט עמית בפסק הדין על מנת לעשות סדר בבלגן ולמה כל כך חשוב שתדעו אותם.
בנוסף נדבר על שלושה טיפים חשובים בהקשרי הסכמי ממון שיכולים להציל את הרכוש שלכם, ותתפלאו, אבל אם תעשו את זה נכון, הם יוכלו גם להציל את היחסים שלכם.
לחצו כאן לקבוצת הפייסבוק בית ספר לקארמה טובה.