fbpx

בית הספר לקארמה טובה

post-header

כששירה הרתה היא ואייל היו מאושרים. סוף סוף יכלו להתחיל ליצור את המשפחה שכל כך יחלו לה. כעבור תשעה חודשים, הורמונים, צרבות, עליות ומורדות, נולדה לשניים תינוקת יפיפייה.

שירה שהייתה בחופשת הלידה נשארה בבית לדאוג לתינוק החדש, משימה שהתגלתה כלא פשוטה בכלל. על אפס שעות שינה, עייפה ומותשת, התרוצצה ימים שלמים לבדה בדירה בניסיון להיות האימא הכי טובה שאפשר לילדה, גם כשהדבר בא על חשבונה באופן מלא.

אייל לעומתה המשיך לעבוד, דבר שהעניק לו את הזכות לישון לילות רצופים כדי שיוכל לתפקד, לקום בבוקר רענן, להתלבש יפה, לשתות קפה ולצאת אל העולם האמיתי. ושירה שנאה את זה.

בכל יום שעבר שירה אגרה יותר ויותר טינה, קינאה וכעס על אייל שחי את חייו בעוד שהיא הפכה להיות עבד של המציאות החדשה, בלי יכולת להתקלח, לאכול או לישון ללא רגשות אשם.

הרגשות האלו כמובן לא נעלמו לשום מקום, אלא התפרצו בכל חיכוך קטן עד שהיחסים בין השניים עלו על שרטון שהביא את המילה ״גירושים״ להיות חלק מהשיח הקבוע בביתם.

אייל ושירה לא היחידים שסבלו מ״תסמונת הילד הראשון״ שיכולה לזעזע את מערכת היחסים של בני הזוג. היא יכולה לעשות זאת, אבל היא לגמרי לא חייבת.

סילבי פרידמן, עורכת דין לענייני משפחה בדימוס ומאמנת אישית כיום בעלת המותג ״אמא אנוכית״ המציאה שיטה שיכולה לפתור את הבעיה ולהציל את מערכת היחסים ביניכם – היא קוראת לאימהות להיות אימהות אנוכיות גאות.

אם במטוס את נדרשת קודם כל לשים את מסכת החמצן עלייך ורק אחר כך על ילדייך, אין סיבה שעל הקרקע לא תנהגי כך. בפרק 20 של הפודקאסט היא תסביר לנו איך עושים את זה.

בין היתר נדבר על:

  • למה כדאי לך לדאוג לעצמך ואיך זה קשור לרמת התלותיות שלך?
  • איזו משמעות מכרעת יש לשיח פתוח וגלוי בין בני זוג והאם הוא יכול להציל את מערכת היחסים ביניכם?
  • למה השאיפה לשוויוניות והדדיות בקשר הורי מתחיל מתסכלת כל כך ואיזו תפיסה חלופית אפשר לפתח ?
  • מה ההבדל בין ציפיות לסטנדרטים בהקשרי הורות וזוגיות?
  • מדוע חשוב להיגמל מביקורת כלפי ההורות של בן הזוג השני ולשחרר שליטה?
  • מהו אימון תודעתי, איך הוא יכול להשפיע על כל תחומי החיים שלכם?
  • מדוע חשוב להבדיל בין לתת את עצמך לבין לתת מעצמך?
  • ומה הקשר של כל זה לקארמה?

לאינסטגרם של סילבי


לחצו כאן לקבוצת הפייסבוק בית ספר לקארמה טובה.

Related Podcasts